How it's made

 

Onze baretten worden eerlijk geproduceerd in een kleinschalige fabriek in Frankrijk en zijn gemaakt met de mooiste kwaliteit merino wol. Voordat je nieuwe baret op de deurmat valt, gaat er een heel proces aan vooraf.

 

Het begint allemaal met de wol. Merino is door de zachte en stevige kwaliteit heel geschikt voor het maken van baretten. De wol is van nature antibacterieel, vuil- en waterafstotend en kriebelt niet. De wol voor de baret wordt gesponnen, geverfd en gebreid in het juiste patroon.

 

Wanneer de baret is gebreid en gecheckt op onregelmatigheden, kan die gevilt worden. Dit wordt gedaan door de voller. Het vervilten van wol is een eeuwenoude techniek waarvoor kennis en ervaring van belang is. Hoe lang de baret wordt natgemaakt en verhit, is onder andere afhankelijk van de kleur en natuurlijke kwaliteit van de wol en wordt voortdurend in de gaten gehouden.

 

Het proces van vilten zorgt ervoor dat de wol krimpt en de baret zijn karakteristieke dichtheid en stevigheid krijgt. Zodra de baret de juiste kwaliteit en grootte heeft, mag deze drogen. De baret wordt met de hand over een houten mal geplaatst zodat de vorm goed behouden blijft tijdens het droogproces.

 

Eenmaal droog, kan de baret worden afgewerkt. De baret wordt geschoren voor een gladde finish. Van begin tot eind wordt de baret steeds handmatig gecontroleerd en waar nodig aangepast. Met een pincet en oog voor detail worden pluisjes verwijderd en onregelmatigheden gecorrigeerd. Alles zodat de baret in perfecte staat Frankrijk verlaat, klaar om naar jou verstuurd te worden.