Wear + care

 

100% merino wol

Onze baretten zijn gemaakt van 100% wol, een natuurlijk materiaal dat vraagt om de juiste verzorging en aandacht. Zorg goed voor je baret, en je hebt er de rest van je leven plezier van. De baret kan niet in de wasmachine. Laat je baret wanneer nodig professioneel reinigen.

 

Dragen en bewaren

De gevilte wol waar je baret van is gemaakt, is van zichzelf vuil- en waterafstotend. We raden je aan om je baret zo schoon en droog mogelijk te houden. Bewaar de baret na het dragen plat, droog en stofvrij, in een hoedendoos of de bijgeleverde katoenen stofzak.

 

Opfrissen

Om je baret op te frissen, kun je droogshampoo gebruiken. Spray een klein beetje droogshampoo op je baret. Houd voldoende afstand om geen vlekken te krijgen. Laat een paar minuten intrekken en klop de baret vervolgens uit.

 

Stof en vuil

Gebruik een plakkende kledingroller om stof, haren en vuil te verwijderen. Bij vlekken kun je de wol een klein beetje nat maken met water en eventueel wat milde zeep. Wrijf met je vingers of een zachte borstel over de vlek. De wol hoopt zich op in een balletje, dat je vervolgens makkelijk kunt verwijderen. Dompel de baret niet onder in water.

 

Nattigheid

Voorkom dat je baret erg nat wordt. Is je baret toch nat geworden of heb je in de regen gelopen? Dep de baret met een katoenen doek om het meeste vocht te verwijderen. Laat vervolgens aan de lucht drogen.

 

Sizing

Onze 100% wollen baretten zijn one size, met een doorsnede van ca. 28cm. De baretten zijn geschikt voor hoofdmaat 54-60. De stof is enigszins rekbaar, waardoor de baret in de meeste gevallen goed zal passen.